Dag 4

Heia bloggen!

Som vanlig startet vi dagen med frokost klokken 08:00 på feltstasjonen. Etter en god frokost dro vi til utgravningsområdet for å starte arbeidsdagen. En av studentene hadde tatt med seg en høyttaler. Med musikk, smil og sol var arkeologistudentene klare for enda en fin dag på felt. Vi var raskt igang med videre utgravning av hustuften. Under utgravningen jobber vi lag for lag for å finne strukturer og endringer stratigrafien. Når vi graver frem strukturer tar vi i bruk en graveskje laget spesielt for arkeologisk arbeid. Ved bruk av dette redskapet kan vi avdekke strukturen lag for lag, samt få frem det arkeologiske materialet. Denne metoden førte til at vi i dag fant en hel del forskjellig artefakter. Funnene bestod av mye beinrester, noen tenner, skjell, tre, steinheller og keramikk. 

Overblikk av hustuftfeltet.

  
Diverse dyrebein

 Skjell

I løpet av de dagene vi har vært ute i felt har det kommet flere besøkende. I dag fikk vi besøk av en museumspedagog fra Norges arktiske universitetsmuseum, som var nysgjerrig på hvordan en utgravning foregikk.

Etter lunsj gikk noen studenter bort til det andre feltet, for videre utgravning og flateavdekking. I motsetning til feltet med hustuften er det ingen struktur her. Ved bruk av metoden flateavdekking graver vi i plan og ser på strukturene i snitt som f.eks stolpehull og annen aktivitet. Redskapet som blir brukt til flateavdekking er en krafs.  I dag krafset de 5 cm lenger ned, og fant flere interessante gjenstander og spor. Under arbeidet ble flere spikere, fiskekroker og biter av glass funnet, samt kullrester. Det som gjorde dette feltet mer interresant var funn av flere stolpehull. Stolpehullene kan tyde på at det har vært en tidligere konstruksjon der.

   To stolpehull

 Diverse gjenstander (spiker, glass og kull)

Etter en super dag på felt med musikk og god stemning, ble dagen ennå bedre når litt slitne studenter fikk nyslipte krafser. Dette gjorde at krafsingen gikk som en drøm. Vi vil derfor gi en ekstra takk til Koht & sønner for de nyslipte redskapene, som gjør dagene til en arkeologistudent mye lettere og bedre.

Takk for i dag!

- Ida Christine Hoddevik og Martine Selbo


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Dag 10

Dag 8