Dag 8

 Hei bloggen! 

I dag våknet vi til sol og blå himmel med litt skyer, som ga oss en liten etterlengtet energiboost etter ca. 2 dager med grått og vått vær. 

Felt 3, maskingevær-posisjonen ble idag gravd mer ut. Av funn ble det i hovedsak funnet hermetikkbokser, men også spikere, en eddikk flaske som var ca hel, ett lærbelte og noen knapper.  Det mest interessante funnet i dag her var rester etter enn uniform som lå i en bøtte av noe slag. Man kunne se tydelig spor etter uniformstoffet som hadde gått i oppløsning etter årene under jorden.

Bilde: Hermetikkbokser fra felt 3

I felt 2 ble siste delen av utgravningsprofilen som ble startet på i går gjort ferdig. På slutten av dagen startet vi med å fylle feltet med jorden vi har gravd ut derifra. 

På felt 1 gjorde vi for det meste som vi har gjort en del av i det siste, å grave oss nedover. I mens måtte vi jobbe med å huke tak i dagens "uheldige" som jobber med å plotte inn funn hver gang vi finner den minste flis på  flekken vi graver på. Ipader ble også brukt, men da til å skrive inn informasjon om hvert enkelt funn sin kontekst. Som betyr hva slags jordpartikler det er å finne der, eks. organisk materiale, leire og kullbiter.  

Vi fikk også kjenne på kjendisfølelsen når feltlederen tok i bruk en drone. Dronen ble brukt til å filme over området der vi har utgravninger. Anders ble dagens kameramann, da han ble tildelt et Go-Pro kamera som han måtte ha på hodet. Grunnen til dette var at fremtidige arkeologer skal få se hvordan man holder på med arkeologisk arbeid.

Bilde: Drone og Go-Pro

Funn som ble gjort på felt 1 i dag var som vanlig bein, men også "uendelig" med stolpehull. Det ble funnet ett keramikk skår som mest sannsynlig er det som blir kalt for trønder keramikk, men det er litt vanskelig å datere siden denne typen keramikk er blitt populært igjen. Ett interessant funn var av en beinknapp, kort forklart en knapp av bein. Andre funn som ble gjort var diverse trebiter og litt biter av glass. 

Bilde: bit av trønder-keramikk
Bilde: Bit av trønder-keramikk

Resten av dagen har for det meste gått som vanlige annet enn at vi fikk i oppgave å sortere og se igjennom alle funnene hittil. 

“If You Want To Be A Good Archeologist, You Gotta Get Out Of The Library!” - Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull

- Elias Larsen Barstad, Solveig Gaup, Kaja T. Vik

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Dag 4

Dag 10